Är Du en pryl-bulemiker?

Vräker Du Dig i en konsumtion Du sedan måste ut och spy av? Fyller Du soprummet med fullt fungerande prylar som inte längre ”får plats”. Är soptunnelocket i slutet av varje vecka svårt att få stängt?

Det första steget är sjukdomsinsikt. Det andra är insikten om att det finns en befrielse. Det finns ett annat liv. Det första steget på väg dit är att genomskåda ”Marknaden”. Att köpa prylar är ett tröstbeteende. Om Du avstår skapar Du frihetsgrader för Dig själv. Du bidrar också till att skapa frihetsgrader för andra. Ni kommer att få pengar över och kan i förlängningen arbeta kortare arbetsdagar.

Att sluta köpa skapar ÅNGEST.

Tappa inte tron på Din förmåga. Gör något annat istället för att ta en sväng i affärscentrat. Ta en sväng i parken. Gå en tur i skogen. Leta rätt på den gamla kortleken och lär barnen Skitgubbe eller Casino eller Vändåtta eller något annat av de gamla kortspelen som barnens förfäder roade sig med innan datorn dök upp. Ring en kompis och föreslå en gemensam brödbakarhelg.

Naturligtvis måste Du skaffa Dig lite ”nytt” ibland. Det är inte förbjudet. Frossa då ordentligt - tänk igenom det Du faktiskt behöver och köp KVALITÉ. Njut av äkta vara och inte bara billigt plagiat. Kvalité som håller är en jätteviktig miljöfaktor. Hantverk kan vara en väg att hitta, second-hand en annan (något som hållit en omgång redan måste vara av hyfsad kvalitet).

Märken var förr en slags garant för detta men är numera sorgligt nog främst en garant för Marknadsmanipuleringen.

Du som går med ”rätt” märke synligt riskerar att främst visa att Du är manipulerad, ofri, dresserad, osjälvständig och i värsta fall… rätt korkad.

Kliv ut i det nya året som frigiven. Var beredd på bakslag så skaffa Dig bundsförvanter och tänk ut strategier. Ha en bra bok i beredskap. Samla på spännande recept. Har Du husdjur så motionera dem. Har Du barn så ta dem med till något museum. Skriv ett gammaldags brev till någon. Sy i lossnade knappar, sy ihop sömmar som brustit. Ät en apelsin och planera för vad Du ska göra kommande helger. Vilka platser Du vill besöka och vilka Du tror Du kan få med på promenaderna….

Erövra världen…


Ett Nytt År är på ingång! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0