Grön Varm Jul och Ett Nytt Varmt År…

Vill Du göra något åt klimathotet?

Det går inte att fortsätta som om ingenting av vad just vi gör spelar någon roll. Det spelar roll. Och Du kan göra mycket.

Bor Du i Stockholm – som ju ca var tionde svensk gör – så finns det ett jätteenkelt sätt. Lämna bilen och åk kollektivt.

Det är ett nyhetslöfte som inte är lika krävande som att sluta röka eller att börja banta. Och på köpet kan det bli så att Du börjar röra på Dig mer – och går ner i vikt och får bättre kondition.

En klassisk winwin-situation alltså.

Välj tåg framför flyg. När det finns alternativ – välj närodlat framför långtransporterat.

Hör Du till dem som tycker KRAV-odlat eller ekologiskt är för dyrt, tänk då på att Du faktiskt bidrar till en bättre miljö. Det är t o m så att Du med gott samvete kan avstå från att skänka pengar till välgörande ändamål. Köper Du rättvisemärkta bananer så stödjer Du människorna direkt istället.

Det är faktiskt på Dig det hänger. På Dig och mig och alla andra som lever just nu. Det är vi som avgör om jordklotet ska fortsätta vara det fantastiska klot det varit, med en mångfald av naturtyper och livsrum för djur, växter och människor. Eller om det ska bli ett allt varmare ställe där isar smälter, isbjörnar och pingviner dör ut och låglänta områden dränks och de rika får allt svårare att försvara sig mot miljökatastrofernas ursinniga eller bara eländiga flyktingar och tiggare.

Det är på Dig det hänger och det gäller NU.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0