Inte kan en sån där liten jobba så hårt!

- Säger du det… då får jag väl ta och sänka hans lön...

 

Den borgerliga regeringen skär ner i budgeten för den offentliga sektorn. Tillfrågade ministrar förklarar att det inte betyder en nedskärning i verksamheten. Det är istället det arbetande tjänstefolket (dvs alla tjänstemän och tjänstekvinnor på verk, länsstyrelser och kommuner) ska fås att arbeta effektivare.

Parallellen kan dras till överklassdamen som kommer ut i köket och talar om för tjänstefolket att de måste arbeta över på söndagen. För herrskapet ska ha gäster. Eller fabrikörn som meddelar arbetarna att de måste arbeta övertid för att producera tillräckligt till en ny kund. Och att de som vägrar kan räkna med sänkt lön.

Men nu är tjänstefolket också de som röstat fram överklassdamen och fabrikörn till makten. Undrar hur de som röstade borgligt tänkte. Tänkte de att de nog kunde jobba lite effektivare om bara någon sa åt dem eller? De som röstade på moderaterna bör väl ha haft någon slags beredskap – men centerpartister, kristdemokrater och folkpartister!? Är det de som ska vara gästerna på söndagsmiddagen eller???

  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0