Utsläpp

Det har alltid förbryllat mig att samma personer (män?) som förmår att konstruera motorer, broar, väglutningar, däck, bensinstationer och annat knepigt. Konstruktioner där de är tvungna att ta med i beräkningen att slitaget kommer att förändra vägens egenskaper, att bron måste hålla för också en hel del oförutsett eller att motorn är en känslig pryl som kräver skydd, skötsel och ett precist handhavande. Det går t ex inte att hälla i bensin som förorenats av något – lingonsaft eller lera eller något. Och bilen i sin helhet måste skötas, bromsar kollas och alla pedalerna och knapparna och instrumenten på instrumentbrädan måste vara iordning.

Samma personer tror att det går att kontinuerligt vräka ut avgaser i den tunna atmosfär som omger jordklotet – utan att det får någon effekt!

Kan det bero på att de haft en mamma som tagit hand om deras smutstvätt och diskat deras tallrik när de var små och att de nu har en fru som gör samma sak? Så att deras samlade erfarenhet är att bilar måste skötas med omsorg men att i övrigt så löser sig allt av sig självt!?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0