Vem styr vad som får diskuteras

En del tror att det går att ha åsikter om bilar. Dom tror att skälet till att inte fler är kritiska till privatbilismen - till att det blivit för farligt för barn att leka ute och att det bullrar överallt och är avgaser som ger folk en massa sjukdomar och att allt mer yta asfalteras för att bli väg för ännu flera bilar eller parkeringsplatser -
dom tror att skälet till att inte jättemånga klagar och vill ha NÅGOT ANNAT - att skälet till det skulle vara att så många gillar bilarna och nästan ingen ogillar dem.

Dom som tror det - har inte fattat.
Dom har inte fattat hur mycket pengar som ligger bakom.
Vilken tidning vill vara ovän med sin största annonskund?
Och vilken chef vill få sin största status-symbol ifrågasatt.

Tvärtom så följer varje vecka med en alldeles extra bilaga i de stora tidningarna. En motorbilaga som enbart sysslar med lobbyverksamhet. Och dom lobbar mot dej. Det är du som ska fortsätta att ta privatbilen för självklar. Även om du skulle råka vara utan en själv så ska du tro att den är nödvändig. Det är DU som ska ta för givet att du inte självklart kan släppa ut ungarna att leka på egen hand, eller låta ungarna ta sig till skolan på egen hand. Du ska fås att tro att det är som det är och omöjligt att ändra på.
Börjar du tro något annat så blir bilindustrin ledsen och då slutar dom annonsera i den  tidningen som fått dig att tänka så.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0