Valanalys

De som röstar på Moderaterna – var fjärde röstande svensk – har (naturligtvis) gjort det av olika skäl…

Några för att de faktiskt har ett arv att förvalta som kräver ett parti som slår vakt om detta arv (ett slott t ex eller ett stort företag).

Några för att de anser att deras egen framgång är ett resultat enbart av deras eget arbete och att det är fritt fram för alla andra att lyckas lika bra (eftersom världen är oändlig och resurserna obegränsade).

Några för att de har egen erfarenhet av parasiterande individer i sin egen närhet. Barn till alkoholiserade föräldrar t ex – de kan känna vansinnig ilska över samhällets oförmåga att tvinga föräldrarna att skärpa sig – och de vill att föräldrarna slutligen ska bli tvungna att ta ansvar för sig själva.

Några för att de anser sig vara del av universums centrum och därmed har en självklar rätt att ha det bättre än kreti och pleti.

Några för att de blivit väldigt besvikna på sina gamla partier och vill ge dessa en näsbränna.

Men de allra flesta som röstar på moderaterna gör det för att det är ett parti som lovar guld och gröna skogar. En oändlig värld. Ingen skatt. Och till var och en en god hälsa, ett lyxigt hus, en strandtomt i skärgården, en stor bil och rätt att köra hur fort som helst.

Och allra mest handlar det om att slå vakt om det man har och intala sig själv att man inte BEHÖVER känna ansvar för andra.

För börjar man känna för mycket ansvar för hur det ser ut i världen.

Vad som händer med de som inte har jobb.

Vad som händer med de barn vars föräldrar inte bryr sig om vilken skola ungarna går i (om de än alls kommer till skolan).

Vad som händer i de länder dit någon företagsam entreprenör från vår del av världen lyckas dumpa våra sopor mot en ringa ersättning.

Vad som händer med det som kommer ur avgasrören på den tjusiga bilen.

Vad som händer om alla …

Börjar man känna det ansvaret så blir det ju jättejobbigt.

Eller hur?

Rösta på Moderaterna

  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0