Man borde

…gå en kurs. Nu när hösten kryper inpå. Antikens konstliv eller flugbindning. Allra helst en språkkurs, italienska kanske, som i filmen. Eller spanska. Kinesiska – fast då ska man kanske börja med tecknen – kalligrafi då?

På kurserna är det mest tjejer och det upphör inte att förvåna att inte killar insett detta – att kvällskurser är landets bästa raggningsställe. Antagligen finns det något motsvarande ställe där killar samlas. Och där det bara är att välja och vraka om man kommer dit som tjej. Pokerställena på nätet förstås – men det känns nog väl abstrakt – för mycket nollor och ettor.

Kurser är bra för att man lär sig ett och annat också. Men när man väl kommit igång på terminen så har höstmörkret gjort en framstöt igen och plötsligt är det väldigt mörkt när man ska ge sig iväg till kvällens lektioner. Det är då man ångrar att man alls började kursen. Kursens enda man visar sig vara gift tvåbarnsfar och dessutom är en av de andra tjejerna en sån där som jämt ska fråga om något som alla andra begripit för länge sedan så halva lektionen går åt till att förklara det som förklarades lektionen innan. Sen regnar det när man går hem och paraplyet hade man inte tänkt på att ta med sig tidigare så man får gå där och bli blöt.

Och en kväll har man fått nog och tänker att ikväll stannar jag hemma istället och läser en bra bok i soffan framför brasan och abstrakt konst kan man lära sig någon annan gång istället. Men när klockan börjar närma sig dags så pallrar man sig iväg i alla fall och just denna kväll är kursledaren på strålande humör och föreläsningen blir den mest intressanta på hela terminen och man går därifrån med några av kurskamraterna och hamnar på en pub och diskuterar vidare och det blir sent och det är bara så intressant och kul alltihop och härligt och utvecklande…

Man borde nog gå en kurs nu, när hösten är på väg.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0