Tänk på avståndet mellan vagn och plattform

... när du stiger av! Så uppmanas resenärerna i Stockholms tunnelbana.

Lillhulda tycker man ska tänka på sådana avstånd annars också. Avståndet mellan öst och väst t ex, eller mellan till och från.

I helgen t ex - när Lillhulda lunchade hos en väninna - så kom samtalet in på den nya lägenhet hon numera (väninnan alltså) bodde i. En bostadsrätt i närförort, med en solig altan överst på tredje våningen i ett rött tegelhus, en stor innergård och bilfria gator.

- Här är så jättebra, sa väninnan, vi har sopsortering och egen kompost.

Det är hoppfullt, när en bostads förträfflighet också inbegriper hur soporna tas omhand, Lillhulda kände sig mycket upplivad.

Det är små avstånd mellan till och från. Förr och nu. Nu och sen. Här och där. Syd och nord. Rik och fattig. Jag och du. Vi och ni. Ni och dom. Även om skillnaderna ibland är närmast ofattbara så är avståndet kort. Och klivet över kan göras fortare än man hinner blinka.

Blekt och oblekt papper t ex. Rättvisemärkt och billigast tänkbara. Kvalitet och skräp. Naturmorgon och kulturskymning. Turist och exploatör. Smör och margarin. Socker och sukralos. Mat och avfall. Mode och omodernt. Nylonskjorta och egyptisk bomull. Arbetshäst och skogsmaskin. Åldringsomsorg och mat i plastlåda. Flyg och tåg. Skolbok med pärm och stenciler i travar. Skatt och skolmat. P1 och TV55 decibel och 95. Medelhavsvärme och ...

Kan du också glädja dig åt bra sopsortering (eller är du så rik att du inte behöver bry dig?)

Tänk på avståndet - du också

 

Kommentarer
Postat av: Sfortza

Tänk på avstånd mellan ord och handling innan du säger ja!

2007-11-27 @ 17:51:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0