Onsdag

Att skriva är en slags psykoanalytisk process. Orden studsar från den som skriver ner till pappret och sedan på ett märkvärdigt sätt tillbaka igen. Och erbjuder insikter.


Igår efter att tisdagstexten skickats iväg till Lillhuldas sida så gav den också Lillhulda en insikt. Det är ju inte helt fel om s k experter är dåligt utbildade. Då blir det ju större makt till tyckarna. Alltså att det skulle finnas vinster i att högskolan släpper igenom också dåligt utbildade studenter som sedan kan arbeta i politikerstyrda tjänstemannaorganisationer - och vara mer lättstyrda - eftersom de inte tyngs av att sin egen kunskap utan mer smidigt kan anpassa sig efter politikernas tyckanden.


Sådana tankar närmar sig konspirationsteorier och det är ju i grunden rätt trist. Det uttrycker också en väldig tilltro till de politiska aktörernas förmåga. Tänk om de har tänkt ut allt detta!?


Nej det tror inte Lillhulda och lämnar därför temat - för denna gång åtminstone.


Idag är det en fin höstdagmorgon. Frosten ligger över Stockholms hustak och alla lövträds kvarglömda löv har getts silversträngar längs bladkanter och bladnerver.


Är man så lyckligt rik att man i sin närhet har gräs att beträda kan man få höra rasslet av styvt fruset gräs mot skobottnen. Andetagen bildar små personliga moln och kylan svider lite lätt i näsan. Solen är på väg upp. Barnen hastar mot skolan och morgonhussarna och morgonmattarna tar en snabb tur med något ulligt, strävhårigt eller korthårigt i kopplet.


Äntligen en ny dag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0