Prisjämförelser

Lillhulda missade att igår måndag hade Stockholms finansborgarråd Kristina Axén Olin ett nytt engagerat skatteinlägg (att Stockholm utsetts till världens bästa stad var ju lördagens nyhet). Nu gick hon igenom vad det skulle innebära att åter få en rödgrön majoritet och skatt i stadshuset.


En barnfamilj skulle få betala motsvarande ett års mjölkförbrukning. En bilägare skulle inte längre ha råd med nya vinterdäck till bilen.

Sorgligt.


Men behöver resten av Sverige verkligen bry sig om vad som händer i Stockholm? Blir ni, kära bloggläsare, trötta på det Stockholmsperspektiv som ibland breder ut sig i just denna blogg? Var inte det - vad Stockholmare gör har betydelse för hela landet. Var kan man leva miljövänligt resurssnålt om inte i en storstad? Politikernas beslut för Stockholmsregionen ger återverkningar på hela riket. Liksom att det vi gör i Sverige faktiskt har betydelse för resten av världen.


I Stockholm har nu beslutats om en höjning av månadskortet för kollektivtrafiken. Ökningen är 70 kronor i månaden. Elva procent.


Hade det varit bensinpriset så hade det motsvarat 1 krona och 25 öre. Per liter. Motormännen skulle ha svimmat. Stockholms handelskammare likaså.


Kristina Axén Olin skulle ha staplat ännu mer mjölkkartonger.


Nu struntar hon visst i mjölken även om 70+70+35+35 (två vuxna, två barn) motsvarar ungefär en liter mjölk om dagen. Men det är klart - de som envisas med att åka kollektivt behöver ju inte köpa nya vinterdäck.


Eller hur det nu är.


Typ.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0