Suck

Om man vill försäkra sig om att bilsamhället ska fortleva ända in i Ragnarök - så är det viktigt att se till att de människor som plockas till maktpositioner är/blir bilberoende. Det har politikerna i kungliga huvudstaden insett och dragit konsekvenserna av.

I kungliga huvudstaden är dock kollektivtrafiken så väl utbyggd att det rent fysiska bilberoendet sällan är påtagligt. Istället satsar man nu på att stärka det psykiska bilberoendet. Alltså går politikerna in och lanserar tjänstebil till länets toppar. En trängselavgiftsbefriad miljöbil (som går utmärkt bra att köra på vanlig bensin också) som särskild förmån (gratis boendeparkering ingår dessutom). Så nu ska borgarråd och stadens höga chefer kunna ta bilen mellan närförorterna i norr och stadshuset.

Så skapas ett bilberoende som är psykiskt statusrelaterat och status styr hårt, särskilt sådana som är i maktposition. Har du tjänstebil är du viktig.

Och de chefer som anställs nu kommer att vara bilbundna och fortsätta att arbeta för en biltät stad och mer vägar - och en snar Ragnarök.

Konspirationstänk?

Nej - tror du det så är det nog du som är blåögd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0