Din mamma jobbar inte här...

De senaste dagarna har massmedierna återkommande haft inslag som visat hur ideologerna i främst de nyliberala falangerna inom politik och press vridit sig som maskar inför detta att jordens resurser är begränsade.

En paradox kanhända att det inte är ”produktionsresurserna” som är begränsade utan reproduktionsförmågan. Oljan är inte slut än men ända ner till de allra mest förstockade gräsrötterna sipprar insikten att bekymret inte, i detta läge, är bristen utan utsläppen, restprodukterna, avfallet och bieffekterna som lägger sig i politiken.

Sveriges statsminister försöker en omgång till med att det inte är Sverige och svenskarnas beteende som är problemet utan att vi ska satsa eventuella resurser på att rena någon annanstans – där det är billigare (underförstått så kan vi fortsätta att flyga billigt, köra stadsjeep, bygga nya motorvägar och vara ”fria”).

DNs ledarsidas Niklas Ekdal målar skräckbilden av ”klimatismen” som farligare än klimatförändringarna och jämför med religiös fanatism, rabiat nationalism, fascism, nazism och kommunism.

Rör inte vår nyliberalism!

På en smygsida i samma tidnings kulturdel får dock Sverker Lenas referera hur antidemokratiska (eller bara ärligt opolitiskt nyliberala?) krafter försökt muta/hota/”uppmuntra” forskare att gå in och skriva kritiska och sågande artiklar kring FNs klimatrapporter. Det ”behövs” några ”forskare” som håller emot, när nu t o m folket börjat bli oroligt.

Det är i sanning en globaldemokratisk kris vi nu bevittnar…

 

Kommentarer
Postat av: farbror grå

Hej Lillhulda
Jag tycker att du underskattar värdet i att vi har religionsfrihet i det här landet. Ditt nedrackande på anständiga liberaler och marknadstroende människor är inte juste. Man föds och uppfostras in i en tro och behöver den för att livet inte ska falla i spillror. Fundamentalistiska angrepp leder i förlängningen till krig.

2007-02-04 @ 19:23:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0