Goda nyheter

Lillhulda fortsätter söndagens tema med goda och roliga nyheter och länkar idag endast till sådant som för utvecklingen framåt till en bättre värld (vilket i nuvarande läge i första hand handlar om att förhindra en galopperande klimatkatastrof).

Arlandabanan kan bli en del av kollektivtrafiknätet. Och flygbussresandet kan ersättas med rälsburen färd.

Stockholm kan få nytänkta radhus inne i stenstaden. Bra för barn och fåglar (och alla som känner sådana eller känner sig som sådana). Stadsplanerarna har nog missat lite i hur ungarna ska ha det de senaste åren när så mycket fokus lagts på köpgallerier och spaktakulära höghus. Men nu lyfts Barnperspektivets betydelse fram i barnkonsekvensanalysen för t ex Nordvästra Kungsholmen, Lillhulda anar i artikeln en lösning som består i att parkeringsnormen sätts till mer normalt för en modern innestad och att därmed ytor för gröna gång och cykelbanor blir tillgängliga.

(Sen kan man begrunda dessa ständigt återkommande gubbar i varierande åldrar som dyker upp i kommentarer och i bloggar och surögt klagar på barn, ständigt hävdar sin egen rätt att få fara fram och självsäkert hävdar att klimatförändringar och annat bara är okunnigt dravel - Lillhulda får en del sådana kommentarer också).

En några dagar gammal nyhet är det visserligen - men det är säkert nytt för många som råkade missa den när den presenterades: årets pristagare av barnens nobelpris.

Mer barnperspektiv. Barn får delta i köksarbetet på förskolor tipsar Stockholms kommun. Kul att läsa - livsmedelsverkets råd om lättmjölk eller vatten till förskolebarnen får man på köpet och bör främst läsas som exempel på att ingenjörstänkandet (fet blir man av fett, grön blir man av grönt) ännu håller några bastioner.

Tyska biståndsministern har vågat sig på att påstå att rätten till mat är viktigare än rätten till rörlighet. Föredömligt.
Och så förslaget om ett FN-parlament!

Vill du ha lättsammare glada länkar så hittade Lillhulda en jättebra länk för den som har problem att hålla rätt på kulturkändisar av mer eternal karaktär.

Fram för ungar, humlor, fåglar och människor.

Kommentarer
Postat av: Anders Gardebring

Radhus i innerstaden är naturligtvis en komplett vansinnig idé. Låt staden vara stad och förorten vara förort! Det är inte mer förortsplanering som Stockholm behöver, det är mindre. Att man äntligen vågar bygga stadsmässigt med slutna innerstadskvarter på Kungsholmen är naturligtvis alldeles utmärkt, något som också bekräftas av det enorma intresset för detta område.

Stockholm lider av en enorm stadsbrist, vilket avspeglar sig i köer och prislägen på klassisk innerstadsmiljö. Däremot lider vi ingen större brist på förorter och radhusområden. Var sak har sin plats helt enkelt och tycker man inte att ens barn skall bo i en stadsmiljö så bör man ju inte bo i en, eller hur?

2008-04-22 @ 12:49:39
URL: http://gardebring.com/
Postat av: Theodor Adolfsson

Radhus och köpgellerior hör tyvärr ihop. Mycket radhus, villor och liknande bebyggelse gör att man måste ta bilen för att handla vilket gynnar de stora galleriorna utanför staden dit nästan alla åker bil. Ju glesare och mer naturnära man bor desto sämre är det för miljön i stort.

2008-04-22 @ 17:43:29
Postat av: Niklas

Hur kan du mena att radhus i innerstan skulle vara bra för barnen. Mörka trädgårdar med höga buskage är väl precis vad våldtäktsmän och snuskgubbar gillar att gömma sig i då mörkret faller på.

Riktig stad med slutna små överskådliga innergårdar torde väl vara det optimala, då dessa blir helt avskurna från biltrafik och man kan ha koll på sina ungar.

2008-04-22 @ 21:43:26
Postat av: Emma

FN som överstatlig, global makt - något bra? vad är det för bra med att låta ett världssamfund som nuförtiden är dominerad av fasciststater ta över världsmakten? Du har väl hört/läst att FN:s "människorätts"-råd nyligen antagit ett förslag om att förbjuda kritik mot religioner (läs islam)? Islamstaterna med stöd av bland andra Kina har alltså genomdrivit i FN att religioner som islam, med sitt kvinnoförtryck, sitt förbud mot andra religioner (inte minst), sin brist på demokrati, sitt förbud mot homosexualitet (ska straffas med döden - bra?), sina regler för bestraffning av tjuvar ("hugg av dem händerna") och så vidare, INTE FÅR UTSÄTTAS FÖR KRITIK.

Detta är ett angrepp mot vår yttrandefrihet.

Angreppet kommer från odemokratiska länder = fascistiska stater.

Avgör själv om du anser att det är bra eller ej.

2008-04-23 @ 20:05:47
URL: http://www.alma-reviva.com
Postat av: Emma

Tillägg: angreppet mot vår yttrandefrihet är samtidigt ett angrepp mot den ursprungliga formuleringen av FN:s människorätt.

2008-04-23 @ 20:11:04
URL: http://www.alma-reviva.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0