Slut på friden

... Lillhulda råkade trilla över en artikel hon inte kunde lämna okommenterad.

De stora tänkarna har kommit på det! Skälet till segregationen i kungliga huvudstaden är...

de gröna områdena - de gröna kilarna.  "En grön sträng ligger mellan Rinkebys vita tegelhus och den brokiga bebyggelsen i Bromsten."

Förmodligen är också nationalstadsparken Djurgården ett motsvarande problem - ligger som en död hand mellan Östermalm och Djursholm. Skansen också kanske ? Alla diplomaterna...

Antagligen är det rävarna och grodorna som hindrar invandrare och svennar från att umgås. Det blir liksom inte av att gå genom skogen. Tidningsartikeln innehåller onekligen några ruskiga exempel. Det "vindpinade Årstafältet" t ex. 

Allt blir bättre med mer hus och sannolikt ännu bättre med mycket mer biltrafik. Folk kommer att umgås mellan villor och miljonprogramhus och Danderydsborna kommer att bjuda muslimerna i Botkyrka på söndagmiddag. Bara de får lite mer asfalt så de kommer fram till varandra.

Journalisten har också hittat en invandrare som tycker det är svårt som det är nu, det finns inga naturliga mötesplatser: "-Ska vi sitta där nere på gräset och fika tillsammans, menar du?, säger en ung man lite spefullt."

Lillhulda är inte helt emot - hon kan nog tänka sig att det går att fixa lite bättre tvärförbindelser - med tvärspårväg t ex. Spår då alltså - och mer aktiviteter på fältet - för barn från alla håll. En 4H-gård kanske! Det är ju möjligt att det är lättare för barnen att överbrygga vi och ni än för farbröderna i Danderyd och Tensta.

Men hur man ska göra med det förskräckligt segregerade Djursholm har hon ingen lösning på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0