Rösta på dej själv eller på framtiden?

Det är väljarens val i ett nötskal.

Lillhulda lanserar här det nya partiet

Satsa-på-Digsjälv-partiet

klimatet är ett bekymmer - men det löser vi någonannanstans. I Stockholm satsar vi t ex istället på fler bilar (extrapengar till Förbifart Stockholm, en mängd undantag från trängselavgifterna, utökat antal parkeringsplatser i innerstaden, större andel boendeparkeringsmark vid nybyggen, höjda avgifter på kollektivtrafiken mm). Och för att alla ska rikta in sig åt samma håll (fler bilar alltså) så gäller i fortsättningen att alla chefer i stadens förvaltningar ska få tjänstebil (så de inte ska bry sig om hur trångt det är på bussen utan bara bli irriterade på hur trångt det är i bilkön - bygg fler billeder).

pengar är kul att ha - så sänk skatten och låt alla betala för det gemensamma (skit samma om alla inte kan - det är ändå inte de som röstar på oss)

inkomstskillnader är en förutsättning för att man ska kunna känna sig rik. Om alla kan ha det lika bra märks det ju inte att jag är bättre än andra.

inkomstskillnader är också bra om man vill få billig städhjälp.

ungar som väljer att födas av föräldrar med social eller psykiska eller ekonomiska problem får sannerligen skylla sig själva.

och man måste alltid kontrollerar underklassen - annars sitter de bara och slöar. Tips på kontroll är t ex prestationslöner. Eller smarta lösningar som t ex att ge universiteten bidrag efter hur många studenter som klarar kurserna - det har blivit jättemånga fler nu - sedan man införde det! Tänk så smart!!!

sedan är det alltid farligt att bli orolig - så allt snack om miljöförstöring och klimatbekymmer bör undvikas. Tala istället om alla framsteg, alla nystartade företag, börsens uppgång och allas vår fantastiska valfrihet där vi nu får välja inte bara vilken tandkräm vi vill ha utan också:
elbolag
telefon
mobiltelefon
tevekanaler
förskola
grundskola
gymnasieskola
vårdcentral
akutmottagning
tandläkare
apotek
arbetslöshetsförsäkring
äldreomsorg
pensionsförsäkring
bank
fonder
bostad (fritt köp)
hund (fritt köp)
väska (fritt köp)
bil (fritt köp)
politiskt parti
klimatets framtid

Grinigt värre... ? Ja Lillhulda skäms över att så många Stockholmare tycks vara sådana blåögda konsumtionsegoister.

Men - det är klart - hellre rik och frisk än sjuk och fattig.

Kommentarer
Postat av: Mikael

Det fanns ett samhälle där de saknade många av de valmöjligheter som du så ogillar, och de påstod sig även vara emot löneskillnader även om det inte funkade så bra i praktiken. Nu har dock Sovjetunionen fallit och tydligen var det inte en helt bra idé.

Här i den fria världen har man dock förstått att det är bättre att ge folk en möjlighet att styra sina egna liv och att folk åstadkommer mer om det finns en möjlighet att förbättra sitt liv med kreativitet och hårt arbete.

2008-03-29 @ 14:30:53
Postat av: Scott

Jag föreslår att du flyttar till din drömsamhälle : KUBA!

2008-03-29 @ 17:21:13
Postat av: Anonym

"I Stockholm satsar vi t ex istället på fler bilar (extrapengar till Förbifart Stockholm, en mängd undantag från trängselavgifterna, utökat antal parkeringsplatser i innerstaden, större andel boendeparkeringsmark vid nybyggen, höjda avgifter på kollektivtrafiken mm)."
Nu blev det nog lite fel när du tänkte, tror du inte bilar som går sakta för att de är fast i trängsel alstrar rätt mycket mer avgaser än bilar som skulle kunna köra förbi stockholm på en förbifart?

2008-03-29 @ 17:27:20
Postat av: Klok

Jaa!!! Var finns detta parti att välja? klockrent! förstår att du ironiserar men jag skulle allvarligt rösta på ett sånt parti i alla lägen!!!!!

2008-03-29 @ 17:46:58
Postat av: Lillhulda undrar

Lyfte jag månne på en sten?

2008-03-29 @ 19:42:06
Postat av: Dennis Nilsson

Jag förmodar att "lillhulda" ironiserar över de obefintliga faktiska "valmöjligheter" som man som låginkomsttagare har.

Sitter man fast i ekorrehjulet, så gör man, och det är mycket svårt att ta sig ur.

2008-03-29 @ 19:46:13
Postat av: klok

Nej då ingen sten lyft..men jag är ärlig när jag säger att allt det du säger är sådant jag hade röstat på och valt om det gick. Till 100 %!!!

2008-03-29 @ 21:09:37
Postat av: Joakim

Du verkar rösta på vi som är hopplöst naiva-partiet. Eller du kanske vill ta bort demokratin och frihet att göra det man vill. Är det inte bättre att se till få bättre vägar utan köer. köer skapar föroreningar och samma gör gamla förlegade vägar.

2008-03-29 @ 21:44:59
URL: http://joann.se/joakim
Postat av: Lillhulda

Ja man kan ju verkligen undra vilka det är som är naiva här...

2008-03-29 @ 23:16:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0