Söndag

Vi tog en söndagspromenad och besökte den traditionella julskyltningen hos NK. Det var fler än vi som gjorde så. Gatan var full av folk framför skyltfönstren. Välklädda med små prydliga barn i nya vinterkläder.


Inne i fönstren fick man se "Sanna" ännu sovande i sin säng på julaftonens morgon. Hon drömde - en ljuv dröm för Marknadsguden. En orgie i konsumtionssamhällets sista skälvande minut. Alla vuxenvärldens myter om marknadens lycka. Marknadslycka för en oskuldsfull flicka, det är detsamma som godis istället för grönsaker och så mycket julklappar att det sista skyltfönstret närmast svämmar över.


Ångest?


Alla plyschdjuren - tillverkade under förhållanden vi egentligen inte vill veta något om. Alla kläder - vars tillverkning vi inte heller vill veta något om. Alla prylarna överhuvudtaget - som om några år kommer att fylla soptunnor och grovsoprum.


Sannas pådyvlade dröm är Marknadens dröm om den perfekta kunden - som vill ha allt och lite till.


Lillhulda skulle önska ett nästan tomt skyltfönster med en djupt blå natthimmel över en öken. Några kameler i siluett mot stjärnljuset och ett avlägset sus av röster.


Det räcker tack.

Söndag som sagt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0