Efter kapitalismen ...

Två citat av civilisationsbyggande betydelse hittar Lillhulda i dagens DN. Det ena tillskrivs Cervantes:
"Vi älskar dem som föraktar oss och föraktar dem som älskar oss."
och det andra är Hjalmar Söderbergs:
man vill bli älskad, i brist därpå beundrad, i brist därpå fruktad, i brist därpå avskydd och föraktad.

Se däri ligger vårt hela levandes elände - ty vem fördroge reklamens spe och gissel, Paris Hiltons små chivavor, onödighetens bensinslukande bilmonster, kontorets inlåsta arbetstid, sparkraven i vården - kriget, våldet och ett skenande klimat om inte oron för det som ligger bakom - tidens tomhet, människors gemenskap, vännernas uppriktighet, kravet på en egen mening och insikten om eget ansvar - skrämde viljan att hellre göra som de "rika" än vara med de andra - de som är oss nära.

Låt oss återerövra...
ta tillbaka...
egenrespekten, bildningen, omsorgen
och humorn.

Årets sista vecka...

och julhetsen bör vara över. Eventuella klappar är ordnade, distribuerade och emottagna. Maten är inskaffad och tillagad. Disken är diskad.

Kvar är julblommorna, dofterna och ett kylskåp med mat.

Årets kortaste dag är passerad. I Stockholmstrakten har vi välsignats med något som ändå påminner om snö och isarna har lagt sig. Det är en tid för njutning nu. I denna del av världen ligger fasta och ramadam inbyggt i naturen. Höstens mörker och vinterns kyla är reningstider för själen och för kroppen. 

Så ta barnen, mostrarna och vännerna med ut på vandring med kafébesök eller medhavd matsäck och upplev året just nu.  Snart är det slut.

Då får vi ett nytt!

År!

PS Stöd Wikipedia DS

RSS 2.0