28 miljarder till dinosaurie-anläggning

Tänk vad mycket pengar det går att hosta fram när det är bilen som står i centrum.
28 miljarder!!!

Lillhulda har varit i skogen länge nu men även dit nådde informationen om Miljöministerns Uttalande vad gäller För-bi-farten. Och hon undrar om ingen kan rädda honom. Miljöministern alltså. Förstår ni inte att han är kidnappad. Att han uttalar sig under hot.

En radiojournalist titulerade honom också som ”tidigare miljöminister” men sa sedan att det var en felsägning. Han är fortfarande miljöminister. Andreas Carlgren alltså.

Ska man vara med i alliansen så får man ta skeden i vacker hand – eller hur.

Lillhulda undrar hur det kan komma sig att alla bilfarbröder fortfarande har så stort inflytande? Hon misstänker att svaret bl a kan sökas i det faktum att de människor som försöker ta ansvar för framtiden genom att t ex resa kollektivt och dela jämställt på hemmajobbet – inte kan jobba 150% som de kan som har full service hemma.

Så det blir såna farbröder, med kulmage och breda över häcken, som drar upp skisserna för "framtiden". Och de värnar om sin "rätt" att ta bilen.

28 miljarder.

Dvs tjugoåtta tusen miljoner kronor. Tänk vad man skulle kunna göra för de pengarna! Dubbelspår ut i Sörmland t ex – då kunde man bo i t ex Sparreholm eller Skebokvarn och pendla till Stockholm. Så som folk nu gör från Eskilstuna och Strängnäs numera. En levande landsbygd istället för en massiv biltrafik-karusell.

Eller specialarrangerade cykelbanor och gångstråk genom Stockholms stad, kantade av grönt och utan biltrafik. Vilket lyft för allas hälsa om det skulle vara trivsamt att gå till jobbet från Centralstationen.

28 miljarder!

Tänk vad mycket pengar det går att hosta fram när det är bilen som står i centrum.


RSS 2.0