Insnöat

Det kom ju inte direkt som någon nyhet. SMHI hade ju ritat kartor en hel vecka i förväg. Stora moln, breda stormpilar och siffror med minustecken framför. T o m kvällstidningarna skrev om det som skulle bli värre än Gudrun.

Och så blev det snö. Ja alltså det var väl en del av det som SMHI varnat för, men Gudrun hände ju på landet. Nu var det kungliga huvudstaden som blev drabbad. Så hade det ju inte stått. Inte så direkt alltså.

Det började som ett vertikalt snöfall. Och fortsatte som ett vertikalt snöfall.

När det snöar så där på tvären kan man ju undra vart snön slutligen tar vägen. Typ. Framemot kvällen så fick man veta det. Den hade hamnat på marken. Där hade den lagt sig på nyfrusen is och allt blev JÄTTEHALT. Särskilt som att de flesta bilister behållit sommardäcken på sina bilar. Detsamma tydligen för bussarna. Och tunnelbanan som tidigare haft problem med de hala löven framstod nu som det mest pålitliga transportmedlet.

På vägarna samlades bilarna i hopar. Och alla stod med motorn igång. I timmar. Lokalnyheterna hade lokalreportage om tappra resenärer som väntat i timmar på att komma vidare. Och på Centralen blev det till att övernatta.

Så små marginaler har vi alltså. Så lite behövs för att åstadkomma kaos. Fem grader kallt, fem centimeter snö och så lite blåst.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0