Varför...

finns det läkare som tror att barn blir allergiska av att ha kontakt med djur?

Varför finns det nutritionister som tror att fett är farligt men inte sötningsmedel?

Sannolikt därför att de inte haft någon kurs om evolutionsteori i sin grundutbildning.

Istället tycks de ha fått uppfattningen att människan är en slags kemisk-mekanisk maskin och att de effekter de ser är möjliga att tolka i ett enkelt orsak-verkan schema som inte tar hänsyn till att det faktiskt finns en lång historia bakom.

Katten kan utlösa den allergiska reaktionen – men det är inte katten som skapar allergin.

Både allergier och fetma är företeelser som funnits förr men som fullständigt exploderat i vanlighet i takt med det västerländska samhällets utveckling till alltmer biologiskt sterila miljöer i kombination med en allt större kemiskt exponering. Den industriella växtodlingen och den industriella uppfödningen av djur görs med en mycket stor insats av kemi. Hanteringen av ”produkterna” innebär sedan ytterligare kemi som t ex konserveringsmedel, färgämnen, smakförstärkare och konsistensgivare. En så enkel sak som margarin kräver en hel massa kemi för att få den ursprungligt gråbrungröna sörjan att likna smör. Äpplen som ska transporteras över halva jordklotet behöver få skalen förstärkta så inga fula fläckar uppstår. För att köttet ska bli så billigt som möjligt transporteras de slaktfärdiga djuren i ”kostnadseffektiva” djurtransporter kors och tvärs över nationsgränserna. Färdiga såser, krämer och röror håller i veckor fast de ingredienser som ingick i det ursprungliga receptet bara skulle vara välsmakande i några dagar.

Experterna varnar oss för att ha katt eller för att dricka fet mjölk.

Sådant kallas på psykologspråk för projicering. Dvs det är lättare att bli arg på katten än på livsmedelsindustrin.

  

Kommentarer
Postat av: Pumans dotter

Så rätt du har! Det är pengarna som styr... som vanligt! Vi måste bli medvetna konsumenter och visa (så gott det går, välja miljövänligt etc är oftast så dyrt) att vi inte accepterar "skräpet"!

2007-02-28 @ 21:53:36
URL: http://pumansdotter.blogspot.com
Postat av: Lillhulda

Jaa!

2007-03-01 @ 07:04:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0