Tisdag

Riktiga bloggare skriver dagbok på nätet - typ. Lillhulda testar den varianten denna vecka. Kanske är det ett sätt att komma ur skrivkrampen. Skrivkramp kan bero på så mycket. Stora krav på sig själv, brist på ämnen att skriva om eller - som i Lillhuldas fall - alltför mycket som borde nämnas.


Det är vår bestämda uppfattning att om ingenting görs nu kommer det att vara för sent.

Man kan få skrivkramp för mindre.


Men ett sätt kan ju vara att ta en dag i taget. Idag erbjuder tidningarna lite perspektiv på huvudstadsregionens landshövding. Han som ersatte en annan landshövding ungefär samtidigt som riket och Stockholm bytte politiskt parti vid respektive regering och kommunstyrelse. För Stockholms del innebar det moderater överallt - även i länsstyrelsen* (inte att blanda ihop med landstinget). Och ett antal tidigare beslut som länsstyrelsen tidigare fattat blev plötsligt ändrade.


Ett beslut var t ex att den sk förbifart Stockholm plötsligt blev jättebra (det hade den inte bedömts som halvåret innan) tänk så det kan bli - samma tjänstemän men en ny landshövding.


Och den byggnadsminnesförklaring som Stockholms länsstyrelse gjort för generalstabens gamla stallbyggnaderna från slutet av 1800-talet - Swartlings ridskola - den hävdes plötsligt av samma länsstyrelse - nu med Per Unckel som beslutande. Fast här har länsrätten trätt in.


Per Unckel har varit bildningsminister också. I dagens DN kan man läsa om ett annat kreativt beslut som han drivit igenom nämligen att universiteten skulle få bidrag efter hur de lyckades med sina studenter. Lön efter prestation. Bra idé. Ge bara till dem som lyckas - så kommer alla att sträva efter att lyckas. Typ. Sjuka blir friska och lata blir arbetssamma. I universitetsvärlden har det fungerat jättebra. Nästan alla studenter tar sig numera igenom åtminstone grundkurserna (blir du nyfiken nu - här är en länk).


Det är kanske bra - då blir det ju mer utrymmer för politik - om inte de blivande "experterna"  får lära sig så mycket. Typ. Och så behöver man inte oroa sig så mycket utan kan nöja sig med just att fatta beslut om att en åtgärd man vill genomdriva är bra för miljön - basta.

NEJ - det är vår bestämda uppfattning - vi måste alla (även alla höga chefers hemmafruar och även alla lyxbloggare och Stureplansgänget)  bli kunnigare!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0