Veckans citat

"Alla vill ha renare luft, men att sabotera bilar kommer bara att göra förarna arga och mer benägna att tomgångsköra i innerstan." DN på stan 20-26 september 2007 s 35 spalt 2 i Inkorgen.


Den som skriver är anonym men Lillhulda anar kvinnan bakom. Samma sorts kvinna som hon stött på i varuhusen i Berlins turkkvarter där småpojkar skriker sig till godis och leksaker från mammorna medan deras systrar tålmodigt tränar sig i att förstå och att avstå. Motsvarande kvinnoporträtt finns också i den utsökta filmen Darling. Vill man se dem live i Sverige rekommenderas en tur till det Stockholmska Lidingö/Danderyd eller Botkyrka/Rinkeby. Mjukgörarna, konfliktundvikarna, nu-talar-vi-om-något-annat-värdinnorna.


Reta inte en stadsjeepsförare. Han har visat sin potens (eller behov av potensersättning?) redan genom att skaffa föremålet - och han tänker försvara sin rätt att ta gatan i anspråk. Gör honom bara inte argare.

Nu tar vi alla och stämmer upp i allsång och är sams så blir nog stadsjeepsägarna snälla och lovar att gå på kurs i ecodriving.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0