Har ni märkt

att solen skiner idag. I alla fall i mellanSverige. Ett tips är att inte läsa någon tidning idag (men det är ok att följa några av de inlagda länkarna här - de har bedömts goda) och inte heller ge sig in i något köpcentrum. Lillhulda har kollat in bägge de stora morgontidningarna och det är i stort sett bara elände - verkligen bara elände - och samma sak i de sk kvällstidningarna (ett enda undantag hittat).

Man måste inte läsa sådant jämt.

Glada nyheter.

Holken i Lillhuldas grannskap har befolkats med ett talgoxpar. Fiskmåsarna flyger runt i Hammarby sjöstad och skränar vårlyckligt.

Trevliga turer för den som vill resa i Stockholm är att ta tvärbanan mellan ändstationerna och kika in i alla trädgårdar och på alla öppna ytor där träden nu är på gång att slå ut.
Vill man få lite skärgårdskänsla så ar det gratis att åka färjan mellan Södermalm och Sjöstaden. Har man månadskort så åker man "gratis" på färjan till Skeppsholmen och Djurgården också - från Slussen.

Gräsänder, sothönor, vigg och lite knölsvan utlovas.

Vitsippor, blåsippor och tussilago blommar för fullt och för den som vill lära sig en ny vårblomma bör det vara möjligt att hitta Svalört lite här och var - fuktig lite skuggad mark.

Humledrottningarna har påbörjat sina bobyggen och är lyckliga över att videungarna nu släpper sitt frömjöl. En och annan ekorre kan man se och en tidig morgon när Lillhulda gick förbi en av stadens större grönplättar skuttade en hare tvärs över och iväg.

Varsågoda att ta för er allihop!

Kommentarer
Postat av: Allihop

TACK Lillhulda! för fasetterad information om naturens alla rika fröjder!
Detta gillar allihop!

Våren går sin Eriksgata och man är värd miljoner för att citera Ferlin.

Kära vår!

2008-04-20 @ 20:54:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0