Piller är ett nytt påfund

och nya påfund har våra kroppar inte kunnat anpassa sig efter. Alltså inte hunnit anpassa sig efter.

Konstgjorda vitaminer är inte så hälsosamma enligt nya förvånade rön.

I naturen är det vanligare än man kan tro att något nytt trasslar till det någon annanstans än det var tänkt. Tillsatser, vitaminer, konstgjord mat (Lillhuldas favoritskäll margarin) stressat odlat eller stressat uppfödda djur. Allt innebär små förändringar i det våra kroppar möter och evolutionen sätter igång. "Stöter ut" den som inte klarar av det nya och väljer kvar den som tål... bilavgaser, tillsatsämnen och sömnbrist. Om ett antal generationer så tål vi allt - givet att vi låter evolutionen ha sin gång och inte envisas med att försöka klara livhanken också på de allergiska, astmatiska eller livsfarligt sjuka i andra miljörelaterade sjukdomar.

Men en allmän försiktighet skapar ingen marknad, ligger inte i läkemedelsindustrins intressen - och ligger inte i linje med nyliberalismens tillväxttänkande. Det som inte går att sälja med reklam är ointressant på börsen. Och är det sedan inget att sälja alls så är det fullständigt ointressant.

Antag att man kom på ett sätt som gjorde t ex att människor inte längre överhuvudtaget blev närsynta. Vilket bakslag för glasögontillverkare, linsfabrikanter och ögonoperationsarrangörer. Vem skulle vilja det. På en marknad alltså?

Dags att hitta en ny ekonomisk teori...

Kommentarer
Postat av: LeoB

Hej lillhulda,

kanske är du intresserad av vad Virpanen skriver om läkemedelsindustrin:

http://sydsvenskan.se/sverige/article315239.ece

2008-04-17 @ 01:10:56
URL: http://OurComments.org/blog/
Postat av: Lillhulda

Tack för länken. Vad ska man säga? Tur att det finns några modiga som vagar avslöja vad de varit med om. I en på-riktigt-fri press skulle detta blivit en större nyhet. Men inte heller journalister biter de händer som föder dem.

2008-04-17 @ 08:56:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0