En obehaglig sanning

filmen alltså ... innehåller en sekvens med den kända grodhistorien. När det ser som allra värst ut för grodan så kommer en arm nedsstickande i den vattenbytta som står på kokplattan - och lyfter upp grodan.

Så enkelt.

Försäljningen av dricksvatten på flaska har gått ner!!! Men fortfarande finns det så många som köper buteljerat kranvatten och kånkar hem så att det finns anledning för affärerna att ha det på hyllan.

Varför tar inte butikskedjorna sitt ansvar och säger stopp. Lyft ut det ickekolsyrade buteljerade vattnet ur sortimentet. Bort!

Konsum/Coop har tagit ett motsvarande sådant steg och säljer numera endast ekologiska bananer!!! De har därmed minskat något på sin totala bananförsäljning då antalet bananer som de säljer visserligen är konstant MEN en ekologisk banan är något mindre än en kemiodlad - och därför har alltså mängden försålda bananer - mätt i kilo - minskat något. Köp era bananer i CoopKonsum alltså!!!

Lillhulda trillade över en insändare i någon av gratistidningarna i kollektivtrafiken. Personen ondgjorde sig över Fairtrade-märkningen och menade att det var bättre att ge bistånd till vanliga biståndsorganisationer för om man skulle bli Fairtrade-certifierad så kostade det pengar som bara relativt rika bönder hade råd med.

Tanken svindlar - vilken idé! - stöd inte bönder som är så rika att de kan tillämpa rättvis lön och goda arbetsförhållanden till de som arbetar med skörden!!!

Det var naturligtvis Timbro som kommit fram till detta.

Förvånad?
Någon?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0