Världens chans

Har ni märkt hur upprörd Marknaden har varit de sista veckorna!
Som en osalig ande fladdrar den runt bland världens stater och skakar om i banker och börser. Marknadsprästerskapet är dock ovanligt tystlåtna och de vanligen så trosvissa uttolkandena om hur folket måste göra för att blidka Marknaden har i stort sett uteblivit. Det enda som pressas fram med bestämdhet är att man inte ska vara SÅ orolig och att det nog ska ordna sig.

Ja för om det skulle vara så att vanligt folk (de där som utgör bottenskiktet i det globala pyramidspelet) om de plötsligt började värdesätta andra saker än stärkt köpkraft. Ja då ...

då skulle ju vad som helst kunna hända.

Då kanske folket skulle ta sig tid att ta hand om all fallfrukt som ruttnar runt om i alla villaträdgårdar. Då kanske folket skulle börja stoppa sina strumpor istället för att köpa nya. Då kanske folket skulle göra långkok istället för att köpa E-bemängd färdigmat. Folket skulle prioritera barnen istället för köpgalleriorna på helgerna.

Ja det skulle bli ett stort elände alltihop.

Kapitalismen fruktar krisen - för sin egen del - inte för att världen skulle gå under.

Först när det sista trädet fällts,
först när den sista floden förorenats,
först när den sista fisken fångats,
först då kommer den vite mannen att förstå att man inte kan äta pengar.


Kommentarer
Postat av: Surgubben

Du har rätt i en hel del men det är inte typiskt för vare sig den vite mannen eller "kapitalismen". Människor (för många människor) har förlorat tron på att tillvaron är med avsikt och inte av slump. Därmed har människan (för många i alla fall) förlorat respekten för "skapelsen" eller vad man ska kalla den. För dessa människor är tillvaron bara råmaterial för den egna tillfredsställesen.

2008-10-12 @ 12:52:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0