Mer kemi

Skalar man en KRAV-märkt apelsin eller mandarin blir inte händerna så där oljiga eller luktar så där speciellt som de brukar bli eller lukta efter skalning av "vanliga" apelsiner.
Och dessutom - skalen möglar när man lägger dem i komposten!
Antagligen kan man med gott samvete lämna dem efter sig i snön med - de bryts förmodligen ner och blir till jord!!!

Efter den upplevelsen skalar Lillhulda "vanliga" citrusfrukter med plastpåseskydd. Och slänger skalen i soppåsen för destruktion i förbränningsanläggning.

Livet blir alltid krångligare ju fler insikter man får. Å andra sidan är det ett faktum som främst gäller i det korta tidsperspektivet. Sett lite längre så blir ju allt mycket enklare och trevligare. KRAV-märkt frukt och man behöver inte tvätta händerna efter skalning - det räcker att slicka av dem! Och man kan med gott samvete säga åt ungarna att skala själva.

Däremot blir det allt svårare att gilla det där uppiffade dricksvattnet med citron- eller apelsinskivor i - knappast KRAV-märkta... eller?

Kommentarer
Postat av: Klicka för skogen!

Bra blogg! Men kan inte du tipsa om sidan ettklickforskogen.se? Där går man in och klickar, och för varje klick (som är helt gratis för den som klickar) skänker sidans sponsorer pengar som går till att rädda gammelskog. Just nu kämpar man för att rädda Verles gammelskog i närheten av Göteborg, och det är bråttom! Innan den 19 mars måste man ha pengarna. All hjälp behövs! www.ettklickforskogen.se

2009-03-02 @ 17:25:46
URL: http://www.ettklickforskogen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0