Lördag

Den var inte så långt borta! Sextimmarsdagen alltså - redan vid Järva krog dök den upp när Lillhulda bläddrade igenom dagens tidning. Där, på Audiverkstaden, lyckliggör den en hel trave män förstod man. De har nu tid att ägna sig åt motorcross och annat också och effektiviteten hade ökat med 10% och allt var jättebra.


(Fast den artikeln lyckas inte Lillhulda länka till. Konspiratoriskt lagd som hon är misstänker hon att det är DNs marknadsliberalister som inte vill låtsas om att den finns. Men det är i allafall Cecilia Jacobsson som skrivit den.)

Heja!


Annars är ju just lördagen en extra dag vi fått som kanske just är tänkt ska vara till allt möjligt som man inte hinner på vardagarna. Bada t ex därav namnet - lögardagen.


Är man eller har man barn (eller har man varit barn någon gång under typ de senaste två decennierna) så är man kanske mer bekant med lördagsgodis. Det är/var kloka vuxnas sätt att försöka kanalisera det obegränsade utbud av sötsaker som marknaden i plötslig välvilja erbjuder allas barn - utan att fråga det minsta om lov först.

Godis finns av många sorter. Och av varierande färg. En del är gott endast därför att man inte vet hur det är tillverkat eller vad det innehåller. Annat är gott rakt igenom.

Mmmm


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0