Snö!

Det är snö nu i Stockholm!

I dagens DN finns en bild på en ung kungsörn som betraktar fallande snö. Tyvärr går det inte att i nätvarianten se hur örnen lägger huvudet på sned, ja nästan vrider det ur led, för att följa snöflingornas färd genom luften. Men för er som har tillgång till tidningen så finns bilden tillgänglig. Brutus Östling är fotografen.

Snö i Stockholm och Maria Wetterstrand tillbaka i politiken!

Vi måste värna om de politiker som vågar stå för att människor är ansvariga för mänsklighetens fortlevnad. Som vågar påstå att ständigt ökad materiell konsumtion inte är förenlig med en begränsad värld. Som vågar stå för detta att vi människor i den rika världen måste - MÅSTE - ta ansvar och sluta bete oss som krävande tonåringar.

Avstå från de politiker som ser sänkt skatt som det viktigaste de vill uppnå. Som tycks tro att deras egen privata situation är unik eller som utgår från att alla andra har samma förstående kollegor och skyddande nätverk när livspusslet trasslar lite. Som tror att gemensamma skattefinansierade projekt är till för latmaskar och inbillningssjuka. Skattesänkning och tjänstebil åt stadens chefer. Effektivitet och tillväxt.

Solidaritet och ansvar - kan väl inte vara nåt för 2008. Eller kanske kan det det? Kanske det ja - kanske.

Världen är inte oändlig. Jordens resurser är inte outtömliga. Tillväxtkurvan för väldigt mycket går parallellt med förbrukningen av energi. Förklara det den som törs. Lillhulda törs sig på en misstanke...

- men det är naturligtvis bara en misstanke -

att den tillväxt nationalekonomerna anser sig mäta och som de påstår, objektivt opolitisk, måste värnas och omhuldas (reta inte Marknaden) bara är en allt ökande konsumtion av energi. Med åtföljande miljöförstöring och klimatförändring.

Värna snön. Våga vara vuxen. Ut och åk lite pulka med barnen så du inte glömmer vad livet går ut på.

Och kolla in lite örnar!

Gott Nytt År!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0